Waarom laaggradige ontstekingen funest zijn voor je vruchtbaarheid | Wensmama

Waarom laaggradige ontstekingen funest zijn voor je vruchtbaarheid

Ontstekingen in ons lichaam, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad en wanneer jouw lichaam voldoende stoffen heeft waardoor je imuumsysteem goed werkt kunnen ontstekingen prima worden opgeruimd. 

Een ontsteking stopt wanneer het zijn doel bereikt heeft. Neem bijvoorbeeld een blaasontsteking.
Wanneer je lichaam een tekort heeft aan bepaalde stoffen, zie dat een blaasonststeking regelmatig weer terugkeert. Door dat je lichaam een soort van chronisch ontstoken is, hebben indringers sneller de kans om hun werk te doen, met alle gevolgen van dien.

We noemen dit ook wel laaggradige onstekingen of sluimer ontstekingen die er continu in je lijf aanwezig zijn. 

Het gevaarlijke is; een laaggradige ontsteking geeft geen acute klachten zoals koorts of pijn of zwelling maar kunnen op langer termijn veel schade in je lichaam aanrichten.Je kunt hier dus prima 80 jaar mee worden MAAR deze laaggradige ontstekingen zorgen er ook voor dat sommige processen op den duur op een laag pitje worden gezet. 

Een voorbeeld is je vruchtbaarheid. Wanneer je te maken hebt met sluiterontstekingen in je lichaam, kun je dit merken doordat je bijvoorbeeld vaak moe bent (ook met voldoende nachtrust). 

Je imuumsysteem staat altijd aan en je lijf is continu bezig om kleine brandjes te blussen. Dit kost heel veel energie en daarom worden andere processen tijdelijk minder belangrijk. 

Zo kan het gebeuren dat een folikkelrijping mnder goed verloopt en dit gaat ten koste van je eisprong. Je cyclus kan veranderen en laaggradige ontstekingen kunnen zorgen voor littekenweefsel op je vruchtbare organen. 

Eileiders en eierstokken kunnen ontstoken raken en er kan vocht in je baarmoeder komen. Allemaal helemaal geen fijne gevolgen, die je gewoonweg niet wilt wanneer in je pre-conceptie-fase zit. 


Wat kun je zelf doen om laaggradige ontstekingen te beperken? 
- zorg voor gezonde voeding en eet zo min mogelijk bewerkt 
- zorg voor een fijne balans tussen inspanning en ontspanning en probeer stress te beperken
- voeg omega 3 vetzuren toe aan je dagelijkse voeding 

Start bij de basis; Omega 3 vetzuren 
Waarom is Omega 3 de eerste stap die je moet nemen om je laaggradige ontstekingen aan te pakken?Ik neem je even mee de diepte in.
De verhouding omega 3 en 6 moet in jouw lijf moet in balans zijn. Als deze balans niet klopt sluiten je cellen zich af; de wanden van je cellen sluiten. Daardoor nemen de cellen voedingsstoffen (die je nu zo hard nodig hebt) moeilijker op. 

Een goede hormoonwerking is afhankelijk van de toegankelijkheid van je cellen. Toevoegen van omega 3 zorgt voor een betere hormoonhuishouding en een betere vruchtbaarheid. 

Bij een tekort aan omega 3 ontstaan dus die sluimerontstekingen. Kleine ontstekingen waar je niet direct iets van hoeft te merken, maar die je lichaam veel energie kosten. Je immuunsysteem staat daardoor constant ‘aan’. Je lijf stelt prioriteiten. Jij gaat voor. Je lichaam wil zichzelf altijd genezen. Al je energie wordt gebruikt om deze ontstekingen aan te pakken. Je voortplantingssysteem is het eerste wat uitgeschakeld wordt. Een sluimerontsteking is een veel voorkomende oorzaak voor het uitblijven van een zwangerschap. Omega 3 pakt deze sluimerontstekingen aan. Je energie weer terug en meer kans op een zwangerschap. 

Wil je VANDAAG nog starten met een goede omega 3 olie?
Dan heb ik iets moois voor je. Je kunt HIER heel uitgebreid lezen hoe en waarom Omega 3 een must is wanneer je in je pre-conceptie fase zit. 
Er is veel troep op de markt. En ik wil dat jij de beste keuze kunt maken. En zeker als het gaat om voeding en suppletie. Hier is zoveel winst in te behalen! En dat gun ik jou dus ook .

Je kunt er HIER alles over lezen. EN: wanneer je VANDAAG jouw bestelling plaatst? 
Krijg je de video training zelf-hulp fertiliteitsmassage (t.w.v. €47,00) er gratis bij. 
Cadeautje van mij:)

wensmama

Ingrid Schoonveld is fertiliteits massagetherapeut en ervaringsdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: