Wensmama

Waarom Google geen antwoord heeft

Wanneer je al een tijdje onderweg bent om zwanger te worden en zwanger te blijven krijg je met allerlei nieuwe informatie te maken. Misschien ben je gestart met een vruchtbaarheidstraject in een kliniek of in het ziekenhuis of heb je te maken met een verminderde vruchtbaarheid door een traag werkende schildklier, PCOS, endometriose. Je krijgt informatie over de behandeling, je duikt in allerlei statistieken om je kans van slagen te bekijken. Naast alle info van artsen is er het dag en nacht beschikbare Google.

Een (langdurig) vruchtbaarheidstraject, zwangerschapsverlies, een fertiliteitstraject of al tijden op een natuurlijke manier zwanger willen worden doet veel met je lichaam. Het kan je lichaam en de verbinding met je lijf compleet veranderen. Vanuit eigen ervaring weet ik dat vervelende behandelingen, teleurstellingen en lastige gesprekken met doktoren ervoor zorgen dat er een nog meer weerstand en leegte ontstaat. Vanuit complete paniek en pure onmacht probeer je nog ‘iets’ zeker te weten. Je ergens aan vast te klampen. Met als gevolg het uitzoeken, het speuren, analyseren en pluizen. We zijn dus vaak dag en nacht op zoek. Vooral buiten onszelf. Wanneer we buiten ons zelf zoeken, ontstaat er nog minder verbinding, nog meer stress en frustratie door de controle die je zou graag wil, door het antwoord wat je hoopt te krijgen of door dé oplossing ergens te vinden.

Het echte antwoord ligt heel ergens anders verscholen

De relatie die jij met je lichaam hebt is de meest krachtige en waardevolle relatie die je kunt hebben in je leven. Je lichaam werkt IEDERE DAG voor je. In welke moeilijke situatie je ook zit, hoeveel verlies je ook hebt mee gemaakt,
En weet je, je zult het waarschijnlijk helemaal niet zo ervaren. Want, je hebt toch al die miskramen gehad? Je hebt toch te horen gekregen dat je te oud bent? Je hebt toch te maken met een imuumprobleem? Jij hebt een traag werkende schildklier waardoor zwanger worden moeilijker is. Je partner heeft toch die verminderde kwaliteit van zaadcellen. Je hébt toch gehoord dat je een koude buik en koude baarmoeder had en dat je op deze manier nóóit zwanger zult raken?

En hoewel alle bovenstaande situaties aanwezig zijn en in meer of mindere mate effect hebben op je vruchtbaarheid, is er ook nog een andere kant. En dat gaat over het verhaal dat jij jezelf iedere dag opnieuw aan het vertellen bent.

De verhaallijn is van levensbelang. Daarom hier dé uitnodiging aan jou om juist op deze momenten de aandacht naar jezelf te verleggen. Om het contact weer te gaan voelen met je buik, met je baarmoeder, met je hele lichaam! Om liefde te geven aan je schildklier. Om liefde te geven aan je imuumsysteem. In plaats van jezelf niet ok te vinden, jezelf keer op keer op de kop te zitten dat je het wéér niet goed doet…. je zelfs keer op keer volledig in de steek te laten. Een bodemloze put.

Hoe zou het zijn als je weer kan ‘intunen’ in je lijf? Je buik weer lief te hebben? Je gehele lichaam weer te waarderen. Je vrouwelijkheid en je vruchtbaarheid te kunnen omarmen? Hoe veel zou je dan van haar kunnen leren?

Oftewel;
Hoe kan ik mijn lichaam vertrouwen als ik nog niet zwanger ben?
Hoe kan ik mijn lichaam vertrouwen als ze me in de steek heeft gelaten?
Hoe kan ik mijn lichaam vertrouwen als iedereen zegt dat ik te oud ben?
Hoe kan ik mijn lichaam vertrouwen als ik één of meerdere miskramen heb gehad?

Als het vertrouwen er niet is dan zoeken we het buiten onszelf.

De vraag aan jou is; wanneer ga jij jezelf een ander verhaal vertellen? Juist tijdens een vruchtbaarheidstraject en ook wanneer je op een natuurlijke wijze zwanger wilt worden is de relatie die je hebt met je lichaam van levensbelang.

Je hebt een geweldig lichaam wat iedere dag voor je werkt. En ja, misschien heeft ze nog niet gedaan wat jij bedacht had of wat statistieken vinden wat er had moeten gebeuren, wat artsen verwachten wat je lichaam zou had moeten doen, wat google zegt dat….

Naast dat het absoluut waardevol is om informatie te hebben over jouw specifieke situatie is het ook belangrijk (misschien nog wel belangrijker) om de aandacht weer naar jou te brengen. Zodat je vanuit aandacht, rust en contact met je lichaam dit traject kunt vervolgen. Om vanuit hier ook bewuste keuzes te maken, te kiezen voor een volgende stap in je traject of juist om een stapje terug te doen.

Vind je het wel eens tijd om meer aandacht te besteden aan je vruchtbaarheidspad?

Wil je minder denken en piekeren en meer voelen?
Wil je aandachtig aanwezig zijn in je lijf en vanuit vertrouwen en rust verder gaan om gezond zwanger te worden én te blijven? Hoe?

Boek hieronder een gratis sessie (in de praktijk of via skype) waarin we aandacht hebben voor jouw specifieke situatie.

Bovendien kun je na dit gesprek direct al met waardevolle tips aan de slag om de relatie met je lichaam te herstellen, met als mooie consequentie; je vruchtbaarheid te vergroten.

ingrid van wensmama

Over ingrid

Ingrid is holistisch massagetherapeut met een specialisatie in fertiliteitsmassage. Ik ondersteun jou in het optimaliseren van je vruchtbaarheid zodat je slagingskansen op een gezonde zwangerschap groter worden.

Aanbod

Podcast

In mijn podcast deel ik regelmatig over thema’s die zo herkenbaar kunnen zijn wanneer een zwangerschap langer duurt dan verwacht. Ook deel ik tips over het optimaliseren van je vruchtbaarheid vanuit aandacht en contact met je lijf.