Over mij

Hi, ik ben
Ingrid Schoonveld

wensmama scheur 2

Als kind heb ik heel wat gemoederd

Als kind heb ik heel wat ‘gemoederd’ wanneer ik speelde met mijn favoriete pop. Deze pop kreeg ik toen een paar jaar was van Sinterklaas en samen beleefden we jaren lang avonturen. Het ‘mama’ zijn leek mij op het lijf geschreven. Ik was er altijd van overtuigd moeder te worden, het liefst jong.

De wens om jong moeder te worden veranderde een beetje toen ik ging studeren en ontdekte dat de wereld veel moois te bieden had. ‘Moeder worden komt nog wel..’ dacht ik vaak. Stage en studie periodes in het buitenland, reizen, verschillende banen in de communicatiesector zorgden ervoor dat mijn wens wat op de achtergrond bleef.

Terug in het noorden trok vooral een andere vorm van communicatie steeds meer aan. Namelijk de communicatie van het menselijk lichaam en om deze te leren begrijpen, te ervaren en te (laten) voelen door mijn studie holistische massagetherapie.

wensmama fertiliteitsmassage en coaching
sterren bruin
fertiliteismassage en coaching

Mijn kinderwens

Een traject van 4 jaar...

Mijn wens om moeder te worden en een gezin te stichten kreeg steeds meer aandacht toen ik mijn lieve vriend en maatje Hans ontmoette. Ik werd snel zwanger en het plaatje klopte! Wat een geluk! Het leven had echter wat anders voor ons in petto. Ik verloor ons kindje door een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en daarbij verloor ik ook bijna mijn eigen leven. Een half jaar later werd ik opnieuw zwanger en alles leek goed te gaan. Tot na 10 weken wanneer ons kindje besloot te stoppen met leven. Hierna volgde nog meerdere malen een zwangerschapsverlies.

Mijn hoofd vindt er van alles van

Mijn hoofd wilde zo graag begrijpen en verklaren. Ik wilde oplossen en niet ervaren. Ik wilde dat het anders zou zijn. Er was veel frustratie. Ik ben letterlijk radeloos en woedend geweest. Ook in mijn lichaam gebeurde er veel. Ik wilde zo graag vasthouden en dus verkrampte mijn bekken continu wat zorgde voor veel lage rug en nekklachten. Het trauma wat ik over heb gehouden aan de buitenbaarmoederlijke zwangerschap had zich diep vastgezet in mijn lijf. En contact met mijn buik en baarmoeder? Daar moest ik niets van hebben. Mijn buik had me tot nu toe nog niet veel goeds gebracht…

wensmama fertiliteitsmassage en coaching 17
wensmama fertiliteitsmassagetherapeut

Waarom ben ik fertiliteits massagetherapeut?

De reden dat ik fertiliteits massagetherapeut ben geworden is omdat ik nu, na een jarenlange zoektocht en ervaringen weet dat er zoveel te doen is om je vruchtbaarheid te verbeteren en je mindset te ondersteunen. Dat het zo waardevol kan zijn om ondersteuning te ontvangen tijdens het proces om zwanger worden en zwanger blijven. Vooral naast een intensief medisch traject waar weinig aandacht en ruimte is voor wat het met JOU doet. Een fertiliteitsmassage ondersteunt hier zowel fysiek als emotioneel in.

Ken je de term ‘wounded healer’ (Carl Jung)? Ikzelf weet als geen ander hoe het is om je letterlijk leeg en eenzaam te voelen. Om je compleet machteloos en onzeker te voelen en je af te vragen of je ooit moeder zal worden.

buik bruin

Aangeraakt

en ger-raakt worden

Vanuit de holistische massagetherapie en de fertiliteitsmassage ontdekte ik hoe het is om aangeraakt te worden op je buik en bekkengebied. Mijn buik waar ik me zo kwetsbaar en boos voelde. Om zo ook ge-raakt te worden in mijn diepste pijn en verdriet. Ik mocht eindelijk woedend zijn, huilen en trillen van angst en onzekerheid. Om vanuit hieruit ook weer contact te hebben, liefdevol te kunnen zijn met mijn buik en baarmoeder. En, om na een aantal sessies te merken; Ja! nu voelt het ruimer en mag ik mijn hele lichaam weer lief hebben.

Juist op die moeilijke momenten wanneer ik bijvoorbeeld geconfronteerd wordt met een zwangere buik kan het zo fijn zijn om liefdevol contact met jezelf te ervaren. Vanuit deze verbinding kan ik ook liefdevol naar haar en de baby in haar buik zijn. Het lukt me heel vaak om oprecht blij te zijn en me blij te voelen. Zelf als mijn eigen wens niet vervuld zal worden. Hierin ben ik als Wensmama op pad en onderweg. Vanuit mijn eigen ervaring en inspiratie ondersteun ik andere vrouwen die te maken hebben met een periode van verminderde fertiliteit en/of zwangerschapsverlies.

wensmama scheur 2

Moeder geworden!

Inmiddels ben ik begin 2019 gezond zwanger geworden en is onze dochter Novi geboren!

wensmama scheur 2

Gratis kennismaking

Ben je benieuwd hoe Fertiliteitsmassage & Coaching jou kan ondersteunen in je proces?

Je kunt je aanmelden voor een gratis kennismaking. Je kunt hierin je eigen situatie toelichten en we kijken dan samen hoe je jouw voorbereiding om zwanger te worden kunt optimaliseren en je je vruchtbaarheid kunt verbeteren.