Vruchtbare intenties voor 2020 | Wensmama

Vruchtbare intenties voor 2020

We zijn al even op weg in 2020. En misschien heb je ook voorafgaand de start van dit jaar bedacht dat het in 2020 nu echt mag gaan gebeuren. In 2020 moet je gezonder worden. Ga je afvallen. Drink je geen alcohol meer. Ga je minder werken. En gezond zwanger worden, natuurlijk.

En misschien is het inmiddels al knap aan het frustreren bij je. En logisch ook. Je zet jezelf ontzettend onder druk. 
Laten we eerlijk zijn; die druk is er toch al genoeg wanneer je probeert zwanger te worden? Of wanneer je in een fertiliteitstraject opnieuw een teleurstelling te verwerken krijgt? 

Hoe is het voor je om continu NEE te zeggen tegen dat wat je NIET wilt? 
Ik wil niet meer wachten
Ik wil geen hormoonbehandelingen meer
Ik wil geen onderzoeken meer
Ik wil niet meer zo moeten opletten op wat ik eet en drink

Ga eens bij jezelf na hoe hard jij NEE roept?

Het NEE-zeggen doet iets met je energie, met je aandacht en met je state of mind. Uiteindelijk heeft NEE-zeggen en de lading invloed op je hele lijf. Wanneer je NEE zegt tegen van alles en nog wat, gaat je focus daar naar uit en trek je het meer aan. 

Zou het niet vriendelijker zijn om nu te gaan kijken waar je JA tegen kunt gaan zeggen de komende tijd?

Het JA zeggen gaat makkelijker wanneer je ook kunt accepteren. Ook bij tegenslag en frustratie. Accepteer waar je bent. Je bent waar je bent en kijk of je daar ook helemaal kunt zijn. Het hoeft niet weg of opgelost te worden. Acceptatie is zeker niet iets wat je even doet, wat altijd gemakkelijk gaat. Maar wanneer je acceptatie mag voelen, zal je ook ruimte gaan voelen. Ruimte die gevuld mag worden met iets nieuws. 

En waar kun je dan vervolgens 'JA' tegen zeggen?
veranderingen? Kansen?
Jij die ondersteuning krijgt?
Jij die zich verbonden voelt?
Jij die goed voor zichzelf zorgt?
Jij die rust mag nemen als dat nodig is?

Dus wat mag jij meer gaan voelen in 2020? Wat zijn jouw intenties voor dit jaar?
Wat mag je nog meer gaan voelen? Wat hoef je minder te doen van jezelf? 

Mijn intenties voor 2020 hebben veel te maken met nog meer vrouwen bereiken om hun te ondersteunen in hun weg naar een gezonde zwangerschap. En vervolgens dit te kunnen doen op een manier die fijn voelt. 

En juist nu, nu ik zelf moeder ben, voel ik nóg meer de noodzaak om om er te zijn. Om een ruimte te creëren, te bieden waarin jij uitgenodigd wordt om eens helemaal bij je lijf te zijn en bij alle woede, angst, frustratie en verdriet die je in je buik, je baarmoeder en andere plekken in je lijf met je meedraagt. Emoties die je zo kunnen blokkeren, in de weg kunnen zitten om de verbinding, de connectie te voelen. Iets wat zo waardevol is wanneer je middenin een zwaar traject zit of wanneer je te maken hebt met zwangerschapsverlies.


wensmama

Ingrid Schoonveld is fertiliteits massagetherapeut en ervaringsdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: