1 op 1 begeleiding | Wensmama


Wil jij je vruchtbaarheid optimaliseren? Fertiliteitsmassage!

Je bent al een tijdje bezig om zwanger te worden. Wat voor veel vrouwen een bijzondere en mooie tijd is, lijkt het voor jou steeds lastiger te zijn. Je voelt je al best een tijdje onzeker. En ook al wil je dat dit nu niet ineens je leven gaat beheersen, het uitblijven van een zwangerschap of het verlies van je kindje roept veel vragen bij je op.  Ook merk je dat je wens op veel gebieden zo van invloed is.  Hoe je je dagelijks voelt, hoe je je werk doet en inmiddels gebeurd er ook veel op sociaal vlak waarin je de (tijds)druk voelt omdat  je vrienden wel 'gewoon' zwanger worden en blijven. 

Er zal toch niets mis met me zijn? De stap om naar je huisarts te gaan en mogelijk een medisch traject te starten voelt nog als iets te snel. Je weet inmiddels dat er best veel manieren zijn om je vruchtbaarheid te vergroten maar hoe pak je dit nu aan? Waar begin je dan?

Ook wanneer je wel bezig bent met een medisch traject merk je vaak dat dit veel meer impact heeft op je leven dan dat je aanvankelijk dacht. Je voelt je onzeker, schuldig en verdrietig en je hebt het idee dat je 'geleefd' wordt door ziekenhuis afspraken. Daarnaast draait het gewone leven door en wordt er net zo veel van je verwacht op je werk en in je priveleven als voorheen. 

Wanneer is fertiliteitsmassage een must?

 • Wanneer je zwangerschap op zich laat wachten en dit je iedere maand meer onzeker maakt 
 • Wanneer je te maken hebt gehad met zwangerschapsverlies  (miskraam, stil-geboorte, buitenbaarmoederlijke zwangerschap)
 • Je bent bezig met een medisch traject (IUI, IVF, ICSI) 
 • Je er alles aan wilt doen om je je vruchtbaarheid te optimaliseren
 • Je merkt dat je vlucht in je werk omdat je even niet bezig wilt zijn met het zwanger worden
 • Je het vertrouwen in je lichaam bent verloren 
 • Lees hier nog meer redenen waarom je voor fertiliteitsmassage kunt kiezen 
Fertiliteitsmassage door Ingrid Schoonveld

  

Hoi! Ik ben Ingrid Schoonveld. Ik ben massagetherapeut en werk vanuit mijn praktijk in Haren, Groningen.  De reden dat ik  ook fertiliteits massagetherapeut ben geworden is omdat ik nu, na een jarenlange zoektocht  en ervaringen weet dat er zoveel te doen is om je vruchtbaarheid te verbeteren en je mindset te ondersteunen. Dat het zo waardevol kan zijn om ondersteuning te ontvangen tijdens het proces om zwanger worden en zwanger blijven. Vooral naast een intensief medisch traject waar weinig aandacht en ruimte is voor wat het met JOU doet. Een fertiliteitsmassage ondersteunt hier zowel fysiek als emotioneel in.


Wat is fertiliteitsmassage?

En andere veelgestelde vragen

Wat is fertiliteitsmassage precies?
Fertiliteitsmassage is een massage van je buik en je lage rug. Aangezien je baarmoeder maar 3% van je totale bloedstroom krijgt kun je dit proces met fertiliteitsmassage bevorderen. De techniek is er op gericht dat de doorbloeding van je baarmoeder en eierstokken flink toeneemt. Een enorme boost voor je vruchtbaarheid dus! De kwaliteit van je eicellen verbetert en je hormonen komen in balans. Fertiliteitsmassage zal ook een positief effect hebben op je menstruatie. Dit gebeurt wanneer afvalstoffen worden afgevoerd en je baarmoeder haar normale positie weer inneemt. Menstruatieklachten nemen daardoor af of verdwijnen helemaal. Je baarmoederslijmvlies bouwt beter op en spanning in je buik verdwijnt. Dé ideale omstandigheden voor een zwangerschap.

Ik ben bezig met een IUI, IVF of ICSI traject. Is een fertiliteitsmassage dan geschikt om te doen?
Fertiliteitsmassage is een bijzonder waardevolle ondersteuning tijdens een geassisteerd vruchtbaarheidstraject (IUI, IVF, ICSI,inseminatie) in het ziekenhuis of vruchtbaarheidskliniek. Vooral tijdens deze intensive periode, waarin je buik als kwetsbaargebied kan voelen, kan het heel waardevol zijn om de tijd te nemen om op een andere manier namelijk een positieve, aandachtvolle manier bezig te zijn met je buik, je baarmoeder en je vruchtbaarheid.

Ik ben bezig om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Is een fertiliteitsmassage dan geschikt om te doen? 
Absoluut! Fertiliteitsmassage is een mooie, natuurlijke voorbereiding op je zwangerschap waarin je aandacht kunt geven aan je lijf maar ook aan hetgeen jou (emotioneel) bezighoudt wat betreft 

Alle veelgestelde vragen lees je hier.

Wat is het beste moment voor een afspraak?

De ideale periode is na je menstruatie en voor je eisprong. Tijdens je menstruatie is het verstandig geen fertiliteitsmassage te ontvangen. Voorafgaand je afspraak vul je een online intake formulier in. Bij je eerste afspraak beginnen we met het doornemen van deze intake. We spreken samen over je welzijn en over jouw fertiliteit en zwangerschapswens. De eerste keer duurt de sessie daarom minimaal een half uur langer omdat ik ook een medische anamnese (voorgeschiedenis) afneem.

We bespreken jouw verwachtingen en waar klachten of spanningen zich bevinden. Dat is de basis voor een speciaal op jou afgestemde fertiliteitsmassage. 

Tijdens de sessie is er aandacht. En dat merk je. In de speciale aandacht voor jou, en jouw proces om zwanger te worden. Maar ook door de fijne sfeer in de oude boerderij. 

Tijdens een vruchtbaarheidstraject

Fertiliteitsmassage is een bijzonder waardevolle ondersteuning  tijdens een geassisteerd vruchtbaarheidstraject (IUI, IVF, ICSI, inseminatie) in het ziekenhuis of vruchtbaarheidskliniek.

Er wordt altijd rekening gehouden met waar jij bent in je traject zodat er voldoende ruimte en aandacht is om je optimaal te begeleiden en voor te bereiden. Het valt aan te bevelen om minimaal een periode van 3 maanden voorafgaand een zwangerschapswens te starten met de massages.

Lukt het je niet om 3 maanden voor te bereiden? 

Neem ook dan gerust contact op!  Ik kijk graag met je mee. Daarnaast leer ik je een zelfhulp massage methode die je iedere dag zelf kunt toepassen.

Wat levert het je fysiek op:

 • Al na de eerste sessie weet je hoe je direct kunt starten om je vruchtbaarheid te optimaliseren
 • Het optimaliseren van je vruchtbaarheid door veranderen van je leefstijl en de massages zullen bijdragen in het verbeteren van de kwaliteit van je eicellen en heeft een positief effect op de innesteling
 • De massage zorgt voor een verbetering van de doorbloeding naar je vruchtbare organen, je lage bekken en je spijsverteringsorganen 
 •  De massage draagt bij aan het afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast zal de massage invloed hebben op de stand van je baarmoeder. Door de massage wordt je baarmoeder gestimuleerd haar natuurlijke positie weer in te nemen.  Menstruatieklachten nemen daardoor af of verdwijnen helemaal. Je baarmoederslijmvlies bouwt beter op en spanning in je buik verdwijnt. 

Wat levert het je gevoelsmatig op:

 • Kun je weer genieten van het leven naast je weg om zwanger te worden én te blijven
 • Je merkt dat je veel meer in contact zal zijn met je lijf 
 • De relatie met je partner verdiept en versterkt. Doordat jij aandacht besteed aan jezelf zal er ook weer ruimte ontstaan in het contact en de aandacht met je partner
 • Je hebt geleerd hoe je je partner kunt ondersteunen in zijn/haar vruchtbaarheid door o.a. de zelfhulp vruchtbaarheidsmassage  samen te doen
 • Je hebt contact met schuldgevoel en andere gevoelens rondom je traject zodat er ruimte ontstaat om deze niet-helpende gevoelend los te laten
 • Je voelt alle vertrouwen in je lijf en in het traject (natuurlijk of geassisteerd) om gezond zwanger te worden en te blijven
 • Je laat je niet meer meeslepen in emoties als verdriet, boosheid, jalousie bij zwangere vriendinnen. Omdat je in contact bent, bewust bent van je lijf. Je voelt je kostbaar en compleet als vrouw.

Praktische info voor een vruchtbaarsheidsmassage

 • Je plant je massage na je menstruatie en voor je eisprong en tijdens je menstruatie plan je geen massage in
 • Je bent welkom in mijn praktijk in Haren, Groningen voor de fertilteitsmassages. De massages duren 1 uur maar de totale sessie duurt 1,5 tot 2 uur.  
 • Je ontvangt van te voren een online intakefomulier om in te vullen 
 • Alles over de kosten kun je hier lezen

Maresa (33) over fertiliteitsmassage;

Mijn partner en ik waren net gestart met een IVF PGD traject toen een vriendin mij tipte over de fertiliteitsmassage van Ingrid. Een aantal weken later ging ik voor het eerst bij haar langs en het voelde meteen vertrouwd. Een oprecht luisterend oor, ze neemt echt de tijd voor je, en is kundig in haar vakgebied. Voor mij was het duidelijk; dit is wat ik nodig heb naast het medische traject waar we in zitten.

Ingrid haar fertiliteitsmassages hebben mij geholpen om dicht bij mezelf te blijven, te vertrouwen op mijn lichaam, wetende dat ik een gezond kindje kan dragen. Deze mindset werd steeds weer versterkt na de massage. Op dit moment zit ik in het begin van mijn zwangerschap en hoe dit ook mag aflopen, ik ben Ingrid erg dankbaar voor haar bijdrage in het proces hier naartoe!

Ontzettend waardevol en ik gun iedere vrouw deze ervaring!

Maresa is onlangs bevallen van een gezonde zoon!

Heb je nog vragen en wil je even contact?

Dat kan natuurlijk!  Je kunt me mailen op info@wensmama.nl.