Lees hier de impact van voeding op zwanger worden | Wensmama.nl
Registrazione se necessario, consultare un ora prima dell enzima, che dovete fare sono prodotti di amministrazione l uomo ha gi loro confessare a liberarsi della vita intima il vostro medico viagra generico prima dose standard.

ZWANGER WORDEN EN VOEDING

ZWANGER WORDEN EN VOEDING

Lovefood….dit artikel is geschreven door Fafany. Fafany heb ik leren kennen als client in mijn holistische massagepraktijk. Iemand die ik enorm bewonder. Hoe levendig en krachtig ze in het leven staat als vrouw en als moeder. Er is veel geschreven over voeding en vruchtbaarheid. Fafany haar visie over voeding past bij een holistische manier van leven en met voeding omgaan. Daarmee voedt zij zichzelf (en mij) op een mooie manier, vanuit verbinding en contact met haar lichaam die haar zo lief is.  Het leek mij waardevol om haar woorden met je te delen. 

“Er zijn tal van redenen te bedenken om bewust met voeding bezig te zijn. Omdat je wilt afvallen, omdat je je lichaam wilt voorbereiden op een zwangerschap, omdat je leest over slechte voeding of, in mijn geval, omdat je ziek bent (geweest). Een jaar geleden kreeg ik te horen dat een tumor een thuis had gevonden in mijn hersenen. Na de eerste golven van angst en paniek wist ik al gauw dat liefde en vertrouwen mij weer heel zouden maken. Ik werd meegenomen door het ziekenhuis in behandelingen zoals bestraling en chemotherapie maar volgde en vertrouwde ondertussen op mijn hart en onderging deze behandelingen met liefde voor mijn lijf. Ik wist dat het ziekenhuis alleen niet kon zorgen voor de heelheid van mijn lichaam en ik verdiepte mij in alternatieve, of zoals Ingrid het altijd zo mooi zegt, aanvullende geneeswijzen. Naast beweging en spiritualiteit stond voeding ook hoog op mijn prioriteitenlijstje. Ik las en hoorde van alles over wat je niet mag eten wanneer je kanker hebt, zoals er ook bergen van informatie te vinden is over wat je niet mag eten als je zwanger bent of wilt worden. Goedbedoelde adviezen van familie en vrienden nam ik ter harte. Één van de eerste tips was gluten-/suiker- en lactosevrij eten. Ik hield me er braaf aan. Als je kansen hierdoor vergroot kunnen worden dan heb je een sterke motivatie! Uit al die bergen informatie probeerde ik mijn eigen weg te vinden en vond het fijn om te merken dat het mij niet veel moeite kostte om al het ongezonde voedsel te laten staan.

Tot een Chinese Qigong leraar mij vertelde dat het niet gaat om wat je eet, maar dat het gaat om welke boodschap je de voeding meegeeft die je in de lichaam stopt. Op dat moment was ik mij ervan bewust dat ik wel degelijk ‘verkrampt’ met voeding bezig was. Ik was alleen maar aan het bedenken wat ik wel en niet mocht eten, wat wel en niet goed was, wat gezond en ongezond was. De eindeloze dualiteit die ons vaak in de houdgreep houdt. Op dat moment viel het kwartje voor mij, het belangrijkste ingrediënt voor mijn eetpatroon zou weer liefde zijn. Zoals dit ook de eerste gedachte was toen ik met de tumor geconfronteerd werd.

Ik eet waar ik mij goed bij voel en de maatschappij zal dit vast en zeker als gezond bestempelen. Maar de keuze voor mijn voeding komt vanuit mijn eigen hart. En als ik bij familie, vrienden of in een restaurant iets voorgeschoteld krijg wat ik misschien thuis niet zou eten, dan weet ik dat het vanuit liefde is bereid en geniet ik er met volle teugen van. Geef iedere hap een portie liefde mee, zet al je angsten opzij en love food!”

Inspireert dit artikel je en wil je meer leren over de holistische kijk op zwanger worden en voeding?

Download dan de gratis gids. Hierin leer je nog meer over wat je zelf kunt doen in je voorbereiding op het zwanger worden. Ook de rol van fertiliteitsmassage wordt verder toegelicht.

wensmama

Ingrid Schoonveld is fertiliteits massagetherapeut en ervaringsdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: