Zwanger worden..en waarom perfectionisme je niet verder helpt

Zwanger worden en waarom perfectionisme je niet verder brengt

ZWANGER WORDEN EN WAAROM PERFECTIONISME JE HIERBIJ NIET VERDER HELPT.

Wanneer je googled op ‘vruchtbaarheid verbeteren’ zullen er honderden hits tevoorschijn komen met tips, trics en adviezen over de manieren waarop je je vruchtbaarheid kunt verbeteren. En laten we eerlijk zijn. Heel veel is nog waar ook! Wanneer je te maken krijgt met infertiliteit en of onverklaarbare infertiliteit dan weet je inmiddels dat bijvoorbeeld voeding en het gebruik van supplementen, medische behandelingen, het toepassen van bijvoorbeeld accupunctuur en Chinese kruiden passend bij jouw lichaam een duidelijk verschil kan maken. De grote wens voor een gezonde zwangerschap maakt heel wat in je los. Van vastberadenheid om alles aan te pakken, ervoor gaan tot aan een diepgewortelde angst en verdriet. Op zulke momenten voel je je als een huis zonder fundering, je voelt je verloren en alleen. Heel logisch dat je alles aangrijpt om controle krijgen. Als een soort van houvast in een zenuwslopende periode waarin niets vanzelfsprekend is..

Langzamerhand sluipt het erin. Je merkt het wanneer je boodschappen doet, wanneer je op een feestje bent, op je werk en tijdens het sporten. Je wilt de dingen ‘ goed doen’. Want als ik alles goed doe, dan….

Wat is dat toch met perfectionisme? Wat brengt het je om alles tot in de details perfect te kunnen doen? Is het de controle, de houvast die je nodig hebt in het zware vruchtbaarheidstraject waar je in zit? Of is perfectionisme iets wat heel bekend voor je is? Iets wat jou al jaren in de houdgreep heeft?

Wat de reden mag zijn, het sterven naar een perfect, gezond, sportief, puur en zelfbewust lichaam brengt je niet veel goeds. Wat het je vaak wel brengt is stress, boosheid, streng zijn, en veel oordelen over hoe je zou moeten leven wanneer je zwanger wilt worden.

Perfectionisme is de laagste instelling die je kunt hebben voor jezelf. Gaat het bij jou over het verlangen dat je perfect bent en weet je ook van jezelf dat het niet haalbaar is? Eerlijk toegeven. Je geeft jezelf op deze ,manier niet eens de kans om echt te werken aan die dingen die je belangrijk vindt! Perfectie is niet meer dan angst, verpakt in een mooi papiertje. Met een strik er omheen. Hierdoor lijkt het dat je productief bent, maar je weet ook dat het niet haalbaar is. Wil je het ook nog als het niet perfect kan zijn? Ben je dan net zo bereid?

Wil je hier meer over weten? In deze gratis gids leer ik je meer over de je Mind & Body Connection, je mindset om gezond zwanger te worden. Tevens lees je meer over de rol die een fertiliteitsmassage kan hebben in jouw proces om zwanger te worden.

Je kunt de gids hier gratis downloaden. 

 

 

wensmama

Ingrid Schoonveld is fertiliteits massagetherapeut en ervaringsdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: