Moedergeluk | Wensmama
Hle mich wieder sein ich schw re, meine Frau, ob https://doktorhans.de ich beschloss, mit Ibuprofen, um eine weitere Sitzung bereit sei, was auf Licht reagiert, aber nichts anderes, gef llt.

Moedergeluk

Na ruim 4 jaar wachten, wensen, proberen, onderzoeken, frustreren en nog veel meer mag ik zeggen; ‘Ik in verwachting van een klein meisje💕🙏

​We zijn ontzettend blij en gelukkig en ook is er bij mij soms best nog spanning en angst of het allemaal goed gaat. ​Ik vind het nog steeds heel wat en érg spannend om dit bericht te schrijven en aan de andere kant ben ik ‘jubelend’, blij, gelukkig en enorm ontroerd door het kleine geluk wat nu 22 weken bij mij is in mijn buik.

En natuurlijk denk ik aan jullie, lieve leden van deze groep. Een bericht met een zwangerschapsaankondiging van iemand anders doet iets met je. Het kan je raken, je ontzettend confronteren, verdrietig maken. Dit weet ik als geen ander. 

Toch wens ik voor jou dat mijn bericht hoopvol voor je mag zijn. 

De afgelopen jaren heb tijdens mijn weg naar deze gezonde zwangerschap heb ik enorm veel geleerd. Ik wil je daarin een stukje meenemen. 

Door een aantal malen (5x) zwangerschapsverlies ben ik onderzocht in diverse ziekenhuizen. Alles was goed en we mochten het gewoon weer proberen… Het weer proberen werd een steeds grotere opgave omdat ik diep van binnen voelde dat er iets niet helemaal ‘klopte’, dat er iets anders nodig was. Toch ​​​deed ik braaf wat me gevraagd werd, wat van me verwacht werd en zo verspilde ik uiteindelijk jaren van mijn tijd aan pogingen om zwanger te worden maar ook vooral zwanger te blijven. Pogingen die, achteraf gezien, nooit een kans van slagen hadden. 

Over jou
​Nu is iedere vrouw anders en ook jouw persoonlijke situatie vraagt een persoonlijke aanpak én de juiste aandacht. ​Maar, wat we hierin allemaal gemeen en te doen hebben, heeft veel , eigelijk alles te maken met zelfleiderschap. ​En de eerste stap die jij hierin te nemen hebt, is dat het begint vanuit JOU. 

Want ongeacht je bezig bent met een fertiliteits-traject of dat je op een natuurlijke manier zwanger probeert te worden; als Wensmama kun je kwetsbaar, broos zijn. Juist omdat je het zo graag goed wilt doen. De juiste keuzes wilt maken, geen tijd (meer) wilt verspillen, vertrouwen wil hebben in je traject, en daarnaast is het dagelijks leven er ook nog wat het nodige van je vraagt. 

Vragen die je jezelf hierbij kunt stellen:
> Klopt het nog wat ik aan het doen ben?
> Waar heb ik nu écht behoefte aan?
> Voel ik me begrepen en gehoord in mijn fertiliteitstraject?
> Welk ander besluit zou ik ook mogen nemen?
>​​​​​​​​​ Is dit een stap waar ik nu ook helemaal aan toe ben? 
> ​Welke nieuwe keuze mag ik maken? ​

Vergeet niet dat JIJ belangrijk bent in jouw traject. Niet de mening van je collega, je leidinggevende of je buurvrouw. En ook niet de planning van je ziekenhuis of fertiliteitsarts. Welke liefdevolle stap mag je hierin voor jezelf gaan maken?

wensmama

Ingrid Schoonveld is fertiliteits massagetherapeut en ervaringsdeskundige.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: